Vouchere (tichete) de vacanta - Cazare oriunde in Romania (2023)

Table of Contents
Descoperim bucuria de a călători în România cu voucherele de vacanță Edenred Accesează MyEdenred Descarcă Edenred Pay FAQ Cine poate beneficia de vouchere de vacanţă Edenred? Cine plătește dacă utilizatorul de card pierde cardul a două sau a treia oară? Angajatorul poate primi lista cu cardurile suspendate dintr-o lună? Cum este informat utilizatorul cardului cu privire la momentul încărcării cardului și suma alimentată? În cazul în care se dorește acordarea de tichete de masă Edenred Ticket Restaurant, se pot încărca sumele pe același card Edenred Vacanţă? Cardul poate fi folosit între companii? Ce se întâmplă dacă, printr-o eroare, pe cardul unui angajat se încarcă o sumă mai mare decât avea dreptul conform legii? Ce se întâmplă dacă salariatul nu utilizează voucherele de vacanță încărcate pe card în termen de un an și acesta nu mai este angajat în compania care i-a acordat cardul? Ce se întâmplă cu cardul dacă un angajat pleacă din firmă? Care este timpul de livrare a cardului la prima comandă? În cât timp se emit cardurile cu layout co-branded, customizat? În cât timp se încarcă cardurile? Cum decurge efectiv o comandă de carduri Edenred Vacanţă? Cum se plasează o comandă? Este obligatorie pentru angajatori alegerea suportului card pentru acordarea tichetelor de Vacanţă? Ce sunt voucherele Vacanţă pe suport electronic? Care sunt costurile pentru comercianți cu înrolarea POS-urilor și semnarea contractului? Unde pot fi folosite voucherele de Vacanţă pe suport electronic? Cum se efectuează decontarea? Cum vor fi utilizate cardurile de vacanţă de către angajaţi în momentul plății? Sunt compatibile POS-urile comercianților cu cardurile Vacanţă? Ce servicii pot plăti beneficiarii cu Voucherele de Vacanță? Vor mai exista vouchere Vacanţă pe format hârtie? Cine poate beneficia de vouchere de vacanţă Edenred? Care este suma maximă pentru care pot fi efectuate plăți "Contactless"? Atunci când se efectuează o plată "Contactless", se introduce și codul PIN? În momentul efectuării unei plăți cu cardul devacanţă, este necesară introducerea codului PIN de fiecare dată? Cardul Vacanţă permite retragerea de fonduri (numerar) de la bancomate? Persoanele fizice care doresc să beneficieze de cardul Vacanţă pot comanda cardul direct la Edenred? Cum se utilizează cardul Edenred Vacanţă în momentul plății în unitățile partenere? Ce se întâmplă cu cardul dacă utilizatorul introduce codul PIN eronat de mai multe ori? Ce se întâmplă dacă utilizatorul pierde/uită PIN-ul? Angajații sunt taxați pentru utilizarea cardurilor Edenred Vacanţă? Ce se întâmplă dacă angajatul pierde cardul? Care este perioada în care trebuie să utilizez sumele de pe cardul de vacanţă? Cum afla salariații soldul existent pe card? Ce se întâmplă dacă utilizatorii nu folosesc în termenul de valabilitate de un an voucherele de vacanță încărcate pe cardul de vacanţă? Cât timp este valabil cardul? Unde pot fi utilizate / se poate plati cu cardul Edenred Vacanţă? Videos

Descoperim bucuria de a călători în România cu voucherele de vacanță Edenred

Vouchere (tichete) de vacanta - Cazare oriunde in Romania (1)

 • Economie de până la 37% versus acordarea primelor de vacanță în numerar: profiți de deductibilitate și scutirea de la plata taxelor sociale, iar angajaţii plătesc doar 10% impozit pe venit
 • Gestionarea facilă a cardului Edenred Vacanţăprin aplicaţia MyEdenred
 • Activare card, verificare sold, schimbare cod PIN sau vizualizare hartă comercianţi parteneri sunt doar câteva dintre funcţionalităţile aplicaţiei MyEdenred.
 • O PAGINĂ SPECIALĂ în care utilizatorii Edenred Vacanţă îşi pot planifica mai uşor concediul în România, folosind filtre de căutare precum judeţ, zonă turistică sau oraş
 • Sprijinirea turismului românesc - tichetele de vacanță pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în rețeaua de unități turistice partenere: hoteluri, pensiuni, baze de tratament balnear și agrement etc și pot fi plătite servicii cum este: cazarea, transport, mesele, servicii de agrement, etc
 • Sistem de plată modern, securizat și ușor de folosit, inclusiv pentru plata cu mobilul prin aplicaţia Google Pay, MyEdenred sau Apple Pay.Cardul este emis sub licența Mastercard

Accesează MyEdenred

MY.EDENRED.RO

Descarcă Edenred Pay

Vouchere (tichete) de vacanta - Cazare oriunde in Romania (2)

FAQ

Companii

Cine poate beneficia de vouchere de vacanţă Edenred?

Conform dispoziţiilor legale în materie, voucherele de Vacanţă sunt bilete de valoare acordate, propriilor angajaţi, pentru recuperarea și întreținerea capacităţii de muncă. Contravaloarea voucherelor de vacanță încărcate pe Cardul Edenred Vacanță este deductibilă în limita a 6 salarii minime brute pe țară, garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal, stabilit în condițiile legii. Voucherele de vacanță acordate conform legii sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale obligatorii, fiind însă supuse impozitului pe venit.

Cine plătește dacă utilizatorul de card pierde cardul a două sau a treia oară?

Angajatorulsuportătoate costurile legate de emitereașiacordarea voucherelor de Vacanţăelectronice. Conform legii,cardulnuimplicănici un cost suplimentar pentru angajat.

Angajatorul poate primi lista cu cardurile suspendate dintr-o lună?

Lista este disponibila in contul MyEdenred al companiei unde angajatorul poate accesa informatii referitoare la fiecare card.

Cum este informat utilizatorul cardului cu privire la momentul încărcării cardului și suma alimentată?

Angajatorul poate solicita trimiterea următoarelor informații prin email sau SMS pentru a informa utilizatorii cu privire la: valoarea totală încărcată a voucherelor și soldul cardului după încărcare.

Pentru a primi notificarea, angajatorul trebuie sa completeze in formularul de comanda adresa de email si numarul de telefon al utilizatorilor de card

Alternativ, utilizatorii de card pot afla în permanență soldul cardului și istoricul tranzacțiilor prin aplicația mobilă sau prin platforma online MyEdenred.

În cazul în care se dorește acordarea de tichete de masă Edenred Ticket Restaurant, se pot încărca sumele pe același card Edenred Vacanţă?

Cardul Edenred Vacanţă poate fi încărcat doar cu vouchere de vacanţă, conform legii. Pentru tichetele de masă, există cardul Edenred Ticket Restaurant.

(Video) So This Is The Most Dangerous Hood In Romania

Cardul poate fi folosit între companii?

Nu, cardul este valid doar în cadrul companiei unde activa salariatul atunci când l-a primit.

Ce se întâmplă dacă, printr-o eroare, pe cardul unui angajat se încarcă o sumă mai mare decât avea dreptul conform legii?

Dacă printr-o eroare s-a încărcat o sumă eronat pe card, angajatorul poate solicita către Edenred rezolvarea situației prin restituirea sumei încărcate greșit pe card.

Ce se întâmplă dacă salariatul nu utilizează voucherele de vacanță încărcate pe card în termen de un an și acesta nu mai este angajat în compania care i-a acordat cardul?

În cazul încetării raporturilor de muncă, beneficiarul are obligaţia de a restitui angajatorului suportul electronic. De asemenea, angajatorul are obligaţia de a comunica în timp util informaţiile relevante unităţii emitente, pentru ca aceasta să poată face restituirea valorilor către angajator, iar angajatul nu va mai putea utiliza sumele încărcate pe card

Ce se întâmplă cu cardul dacă un angajat pleacă din firmă?

Angajatul va trebui să restituie angajatorului cardul, urmând ca acesta din urmă să-l restituie către Edenred.

Care este timpul de livrare a cardului la prima comandă?

Timpul de livrare a cardurilor noi este de maximum 6 zile lucrătoare, conform contractului.

În cât timp se emit cardurile cu layout co-branded, customizat?

După ce a fost stabilit vizualul noului card împreună cu angajatorul și Edenred, livrarea acestora se poate face în 10 zile lucrătoare de la încasare.

În cât timp se încarcă cardurile?

CarduriIe se reîncarcă in aceeasi zi daca plata este efectuata din aceeasi banca; daca se face plata dintr-o alta banca incarcarea poate efectua într-o zi lucrătoare de la încasare . În oricare dintre situații, cardurile nu vor putea fi încărcate decât după achitarea integrală a valorii serviciilor de emitere și a contravalorii voucherelor de Vacanță.

Cum decurge efectiv o comandă de carduri Edenred Vacanţă?

Pentru emitere de noi carduri (noi angajați)

1. Angajatorul trimite comanda catre Edenred prin încărcarea fișierului de comanda, cu informațiile aferente, în platforma MyEdenred.

2. Edenred emite factura proforma și aceasta este plătită de către angajator

3. Angajatorul primește cardurile noi și le distribuie angajaților

4. Angajatorul primește o notificare automată de la Edenred după fiecare comandă, conținând informațiile comenzii plasate. În corpul acestui e-mail va găsi Parola de recepționare carduri și Numărul de comandă. Angajatorul trebuie să trimită aceste informații (parolă și număr comandă) către Edenred, utilizând adresa de e-mail specificată în contract la nivel de responsabil recepție carduri. Mesajul conținând parola de recepționare și numărul comenzii trebuie trimis de către angajator DOAR de la adresa de email a responsabilului de recepție carduri înscrisă în contract. Transmiterea respectivului mesaj reprezintă confirmarea faptului că angajatorul ori salariații săi se află deja în posesia cardurilor pe care urmează să fie încărcate vouchere de vacanţă)

5. Edenred alimentează cardurile. Din motive de siguranță, cardurile nou-emise vor fi încărcate cu sumele corespunzătoare doar după confirmarea recepției de către angajator.

Pentru reîncărcarea cardurilor deja existente și confirmate

1. Angajatorul trimite către Edenred fișierul de comandă, completat cu informațiile aferente reîncărcării. Se selectează suma care se doreşte a fi folosită pentru încărcarea cardurilor Vacanţă.

Nu este permisă alimentarea cardului Vacanţă cu alte sume în afara celor reprezentând contravaloarea voucherelor de vacanţă.

Cum se plasează o comandă?

Prin platforma MyEdenred, folosind un fișier Excel template pe care Edenred îl pune la dispoziția angajatorului. În același fișier există un sheet pentru comanda de carduri noi și un sheet pentru comenzi recurente de reîncărcare.

(Video) Voucherul de vacanță pe card, instrument de plată smart, rapid și sigur. Cum poate fi utilizat

Este obligatorie pentru angajatori alegerea suportului card pentru acordarea tichetelor de Vacanţă?

Începând cu data de 01 Aprilie 2020, voucherele de vacanţă se emit exclusiv pe suport electronic, sub formă de card. Nu se mai pot face comenzi de vouchere Vacanţă pe hârtie

Ce sunt voucherele Vacanţă pe suport electronic?

Voucherele de Vacanţă pe suport electronic sunt bilete de valoare acordate angajaţilor pentru recuperarea și întreținerea capacităţii de muncă. Cardurile sunt emise de Edenred sub sigla MasterCard® și sunt prevăzute cu CIP, încorporând cea mai nouă tehnologie ce conferă securitate sporită și viteză. Cardurile Edenred Vacanţă pot fi folosite și în modul “Contactless”, fără necesitatea introducerii codului PIN pentru plățile sub 100 lei.

Comercianti

Care sunt costurile pentru comercianți cu înrolarea POS-urilor și semnarea contractului?

Acceptarea cardurilor de vacanță emise de Edenred se face utilizând POS-urile existente deja în magazinele dumneavoastră. Astfel, înrolarea POS-urilor în rețeaua noastră nu implică niciun cost suplimentar pentru comercianți. Din punct de vedere comercial, acceptarea cardurilor presupune semnarea unui contract sau a unui act adițional la contractul inițial cu Edenred (dacă e cazul)

Unde pot fi folosite voucherele de Vacanţă pe suport electronic?

Voucherele de vacanţă pe card pot fi utilizate numai în acele unităţi comerciale partenere (structuri de primire turistice, autorizate de Ministerul Antreprenoriatului si Turismului ) care sunt dotate cu POS-uri şi care au contract de acceptare la plată a acestor vouchere încheiat cu Edenred, emitentul voucherelor Edenred Vacanţă.

Cum se efectuează decontarea?

Sumele sunt decontate conform contractului încheiat cu instituţia financiară deţinătoare a POS-ului prin care s-au efectuat tranzacţiile, fără intervenția Edenred.

Cum vor fi utilizate cardurile de vacanţă de către angajaţi în momentul plății?

La momentul achitării pachetelor de servicii turistice, de pe cardurile de vacanţă va fi debitată valoarea integrală a serviciilor cumpărate, chiar dacă aceasta presupune utilizarea de fracţii ale valorii totale a unui voucher de vacanță.

Sunt compatibile POS-urile comercianților cu cardurile Vacanţă?

Cardurile de vacanţăsunt compatibile cu POS-urile deja existente în unitățile care au contract încheiat cu Edenred pentru acceptarea voucherelor de vacanţă Edenred, deci nu e nevoie de investiții suplimentare din partea acestora.

Ce servicii pot plăti beneficiarii cu Voucherele de Vacanță?

Pachetul de servicii turistice care poate fi achiziţionat pe baza voucherelor de vacanţă poate cuprinde servicii de cazare, alimentaţie publică, transport, tratament balnear, agrement. Voucherele de vacanță pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în rețeaua de unități turistice partenere: spre exemplu hoteluri, pensiuni, baze de tratament balnear și agrement. Conținutul minim al pachetului de servicii turistice conține în mod obligatoriu servicii de cazare.

Vor mai exista vouchere Vacanţă pe format hârtie?

Începând cu data de1 aprilie 2020,voucherele de vacanţă se emit exclusiv pe suport electronic (card). În continuare, în piață există vouchere de vacanţă care au fost emise pe suport hârtie în perioada martie 2019 - decembrie 2020, a căror perioadă de valabilitate a fost prelungită până la data de 30 iunie 2022.

Salariati

Cine poate beneficia de vouchere de vacanţă Edenred?

Conform dispoziţiilor legale în materie, voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare acordate, propriilor angajaţi, pentru recuperarea și întreținerea capacităţii de muncă. Voucherele de vacanță acordate conform legii sunt scutite de la plata contribuțiilor sociale obligatorii în limita a 6 salarii minime brute pe țară, fiind însă supuse impozitului pe venit.

Care este suma maximă pentru care pot fi efectuate plăți "Contactless"?

Plățile de tip "contactless" pot fi efectuate pentru orice sumădisponibilăpe card.

In general pentru plățile “contactless” ce depășesc 100 de lei este obligatorie introducerea codului PIN

Atunci când se efectuează o plată "Contactless", se introduce și codul PIN?

Pentru plățile “contactless” ce depășesc 100 de lei este obligatorie introducerea codului PIN.

În momentul efectuării unei plăți cu cardul devacanţă, este necesară introducerea codului PIN de fiecare dată?

Codul PIN este necesar în cazul plăților clasice (non-contactless) și în cazul plăților “contactless” care au o valoare de peste 100 de lei.

Cardul Vacanţă permite retragerea de fonduri (numerar) de la bancomate?

Nu, conform legii, cardurile de vacanţă nu permit retragerea sau transferul de fonduri, ci pot fi utilizate exclusiv pentru plata pachetelor de serviciilor turistice.

Persoanele fizice care doresc să beneficieze de cardul Vacanţă pot comanda cardul direct la Edenred?

Nu, potrivit legii, comenzile de carduri Vacanţă se pot procesa doar în baza unei comenzi ferme efectuate de către compania angajatoare, care a semnat un contract cu Edenred.

Cum se utilizează cardul Edenred Vacanţă în momentul plății în unitățile partenere?

La momentul achitării serviciilor, in cadrul unităților partenere Edenred, de pe cardurile Vacanţă este debitatăvaloarea integralăa serviciilor cumpărate, chiar dacăaceasta presupune utilizarea de fracții ale valorii totale a voucherului.
Utilizatorii cardurilor pot alege săplăteascăfie introducând cardul înPOS și tastând codul PIN, fie prin tehnologia "contactless" în cadrul unităților care afișeazăsigla "contactless", prin simpla apropiere a cardului de cititorul special.
• Pentru plățile contactless sub 100 de lei nu este necesar codul PIN, iar ridicarea chitanței este opțională
• Pentru plățile contactless ce depășesc 100 de lei este obligatorie confirmarea prin cod PIN
• Pentru orice tranzacție inițiatăcontactless, dar eșuată, se va relua plata în mod standard, prin introducerea cardului în POS

Important: înainte de a efectua prima tranzacție “contactless”, este necesar săse efectueze în prealabil cel puțin o tranzacție introducând cardul în POS și tastând codul PIN.

Ce se întâmplă cu cardul dacă utilizatorul introduce codul PIN eronat de mai multe ori?

Cardul se blocheaza daca se introduce codul PIN de cel putin 3 ori gresit in aceeasi zi. Deblocarea cardul se face automat, in ziua urmatoare, Recomandarea este sa va reamintiti PIN ul inainte de a incerca folosirea cardului.

Ce se întâmplă dacă utilizatorul pierde/uită PIN-ul?

PIN-ul poate fi reamintit prin intermediul contului de utilizator din aplicația mobilă sau platforma online MyEdenred, oriprin apel la 021 301 33 66.

(Video) Raven's Nest, satul ascuns din Transilvania (cea mai FRUMOASA CAZARE din ROMANIA)

Angajații sunt taxați pentru utilizarea cardurilor Edenred Vacanţă?

Conform legii este interzis angajatorilor sătaxeze în vreun fel angajații sau sădiminueze valoarea nominalăa voucherelor de vacanțăpe suport electronic. Toate costurile aferente emiterii voucherelor de vacanță pe suport electronic vor fi suportate de către angajatori.

Ce se întâmplă dacă angajatul pierde cardul?

În caz de pierdere sau furt, cardul trebuie blocat imediat, pentru a nu pierde sumele încărcate pe acesta. Cardul se poate bloca (ireversibil) prin intermediul contului de utilizator din aplicația mobilă My Edenred, din platforma online sau prin apel la numarul 021 301 33 66. În cazul în care un beneficiar dorește blocarea temporarăa cardului, în speranța căîl va găsi, cardul poate fi blocat temporar (reversibil) prin aceleași mijloace menționate mai sus.

Care este perioada în care trebuie să utilizez sumele de pe cardul de vacanţă?

Sumele cu care sunt alimentate cardurile Edenred Vacanţă sunt valabile un an de la data alimentarii. Astfel, un voucher de vacanţăpe suport electronic emis în luna aprilie poate fi utilizat până în luna aprilie a anului următor.

Excepţie fac voucherele de vacanţă emise între 2019 şi 31 decembrie 2020, care, indiferent de suport (electronic sau hârtie), sunt valabile până la 30 iunie 2022.

Cum afla salariații soldul existent pe card?

Edenred oferătuturor posesorilor de carduri, acces permanent și gratuit la informații despre soldul cardului și istoricul tranzacțiilor prin următoarele canale:
- contul web My Edenred
- aplicația mobilăMy Edenred, care poate fi descărcatăpe telefoanele de tip smartphone iOS, Android
- prin apel la numărul de telefon 021 301 33 66 (IVR-robot telefonic sau operator)
- pe email, angajații sunt înștiințați automat de către Edenred cu privire la data alimentării, valoarea voucherelor de vacanţătransferate pe suport electronic și soldul cardului dupăîncărcare.

Ce se întâmplă dacă utilizatorii nu folosesc în termenul de valabilitate de un an voucherele de vacanță încărcate pe cardul de vacanţă?

Voucherele de vacanță au valabilitate de un an de la data încărcării pe card. După data expirării, acestea nu mai pot fi utilizate . Angajatorul poate solicita restituirea, la valoarea lor nominală, a voucherelor de vacanță alimentate pe suport electronic și neutilizate în perioada de valabilitate, potrivit contractului încheiat cu Edenred.

Cât timp este valabil cardul?

Valabilitatea suportului electronic este de 4 ani. Sumele încărcate pe card au valabilitate un an de la data incarcarii. Excepţie fac voucherele de vacanţă emise între 2019 şi 31 decembrie 2020, care, indiferent de suport (electronic sau hârtie), sunt valabile până la 30 iunie 2022.

Unde pot fi utilizate / se poate plati cu cardul Edenred Vacanţă?

În prezent, Edenred deține cea mai extinsă rețea de comercianți parteneri la nivel național, acoperind toate zonele turistice. Cardurile pot fi folosite doar în unităţile dotate cu POS și care au semnat un contract cu Edenred pentru acceptarea la plata a acestor carduri. Unitatile de cazare unde se poate plati cu cardul de vacanta sunt de tipul: hoteluri, pensiuni, moteluri si se achita cazarea, transport, mancare si alte activitatide recreere.

Verifică care sunt partenerii unde poți cheltui sumele de pe cardul de vacanță de https://www.edenred.ro/ro/comercianti-parteneri sau https://www.edenred.ro/ro/parteneri-vacanta

(Video) Cum vom folosi voucherele de vacanţă şi cât timp vor fi valabile

Certificări Edenred

 • Vouchere (tichete) de vacanta - Cazare oriunde in Romania (3)

 • Vouchere (tichete) de vacanta - Cazare oriunde in Romania (4)

 • Vouchere (tichete) de vacanta - Cazare oriunde in Romania (5)

 • Vouchere (tichete) de vacanta - Cazare oriunde in Romania (6)

 • Vouchere (tichete) de vacanta - Cazare oriunde in Romania (7)

  (Video) CĂSUȚA LUI ION SULINA - PREZENTARE - PREȚURI - OFERTE

 • Vouchere (tichete) de vacanta - Cazare oriunde in Romania (9)

 • Vouchere (tichete) de vacanta - Cazare oriunde in Romania (10)

 • Vouchere (tichete) de vacanta - Cazare oriunde in Romania (11)

Videos

1. Descopera aplicatia Up Mobil
(Up Romania)
2. GoNEXT.ro | Corina Martin, despre impactul voucherelor de vacanță asupra turismului
(GoNEXT)
3. Ticketele de vacanta Edenred, Sodexo si Up
(Life Tour)
4. Cele mai avantajoase oferte de vacanță şi cele mai căutate ţări
(AntenaStars)
5. Noile taxe şi creşterea TVA îi duc pe patronii din HoReCa în faliment
(Antena 3 CNN)
6. Corina Martin - Voucher in alb pentru vacantele de dupa Coronavirus!
(Corina Martin)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated: 04/04/2023

Views: 6609

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.